Iată un spam primit ieri pe o adresă nefolosită, dar validă:

Salut

Sunt Markhitectul. Si sunt bun la marketing si la arhitectura. M-am nascut pentru tine si pentru afacerea ta, ca sa te ajut sa ti pasul cu viteza schimbarii. Sunt croit special pentru: nevoile, dorintele si bugetul tau.

Intreaga mea activitate este orientata spre crestere, cu un plan de marketing sustenabil si cu un buget optim creat in functie de necesitatile afacerii tale si disponibilitatea ta financiara.

Sunt fan PASI MARUNTI SI SIGURI!

Produsul meu pentru tine se cheama Markhitectura.
O markhitectura/doua markhitecturi. El este sub forma unui abonament lunar care iti acopera toate canalele de comunicare potrivite pentru afacerea ta, atat digitale (SEO, SEM, Social media, Newsletter) cat si traditionale. De texte se ocupa copywriteri si de graca, ai ghicit, designeri. Nimic nu este la voia intamplarii pentru ca la inceput punem la punct impreuna o strategie bine structurata de comunicare.

Apoi urmeaza arhitectura comunicarii pentru ca la final sa incepem implementarea.

Urmatorul pas?
Da click pe linkul de mai jos si stabileste o intalnire cu Markhitectul in Timisoara. De cafea (buna) ne ocupam noi!

Link-ul din text e un mailtsite-ul gaudiadv.ro, asa cum arata el la data articoluluio către office@gaudiadv.ro iar site-ul arată cam așa.

Băi frate, niciun număr de telefon, nicio adresă, nume de firmă (sau măcar PFA)! Păi ce încrederea luu pește vrei să câștigi ?

Dar s-o luăm ardelenește:

 • markhitectul știe mai bine decât mine ce vreau și ce nu, așa că-mi trimite spamul ordinar fără minima decență de a cere acceptul
 • la finalul spamului bagă un disclaimer absolut halucinant (în România avem Legea 365/2002 și respectiv HG1308/2002):

  Acest mesaj vă este trimis în conformitate cu noua legislaţie internaţională privitoare la mesajele electronice pe email:Secţiunea 301, paragraful (a)(2)(c) din S.1618 subtitlul 3 al Decretului 1618, aprobat de Congresul Internaţional al Reglemetării în Comunicaţii Electronice.
  Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM deoarece include datele de contact ale expeditorului şi metoda de dezabonare. Pentru dezabonare trimiteti mesaj la: office@gaudiadv.ro
  În cazul în care întâmpinaţi dificultăţi cu modul de dezabonare vă rugăm să trimiteţi un reply cu subiectul: DEZABONARE(UNSUBSCRIBE).
  Vă rugăm să acordaţi 24 ore pentru procesarea cererii.​

 • cam câta experiență are markhitectul, dacă nici un spam nu e în stare să-l scrie corect  ?
  • M-am nascut pentru tine si pentru afacerea ta, ca sa te ajut sa ti pasul cu viteza schimbarii.
  • De texte se ocupa copywriteri si de graca, ai ghicit, designeri
 • de diacritice în mail nu îndrăznesc să zic mai multe, că-i crapă smartphonul

Noa, cam ce părere credeți că are un CEO (hai nu CEO, un patron de magazin) care a prins gramatica și școala  comunistă ?

markhitectul_spam

 

PS: i-am sunat (numărul l-am aflat căutând cu Google după “Markhitectulmarkhitectul-net). Răspunsul la întrebarea “de ce trimiteți spam” a fost la fel de năucitor ca și disclaimerul din mesaj: “se mai întâmplă”.