însemnări digitale
Phishing cu ţintă BRD. Trimis din România!
Am primit un phishing-spam cu ţinta BRD-NET.
Nimic neobişnuit până aici: am raportat site-ul la Netcraft şi am raportat spam-ul la Spamcop.
Surpriza a apărut la analiza headerului, când am văzut adresa IP a expeditorului: 79.117.95.10
Return-Path: <vocalis[at]brd-net.ro> Authentication-Results: tango.hangarhosting.net.(none) from=vocalis[at]brd-net.ro; domainkeys=neutral Received: from sv-pia-rbg5.local.pia-motors.de [83.236.181.226] by tango.hangarhosting.net (Axigen) with ESMTP id 390EE3; Fri, 18 Dec 2009 06:23:51 +0200 Received: from User ([79.117.95.10]) by sv-pia-rbg5.local.pia-motors.de with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959); Fri, 18 Dec 2009 05:21:44 +0100 Reply-To: <no-reply[at]brd-net.ro> From: "BRD-NET"<vocalis[at]brd-net.ro> Subject: Notificare noua privind contul dumneavoastra BRD-NET Date: Fri, 18 Dec 2009 06:21:25 +0200 MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/html; charset="Windows-1251" Content-Transfer-Encoding: 7bit X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000 Bcc: Return-Path: vocalis[at]brd-net.ro Message-ID: <[email protected]> X-OriginalArrivalTime: 18 Dec 2009 04:21:44.0126 (UTC) FILETIME=[9B08F5E0:01CA7F99]
Aşadar, din Constanţa, România! Cam cât de prost trebuie să fii să iniţiezi phishing de la calculatorul de acasă ?
Sunt curios dacă şi Poliţia o să se mişte suficient de repede să-l prindă.
Mai are rost să vă spun că nici măcar măcar nu am cont la BRD ?
