Viorel Munteanu de la Romanian Links mi-a trimis un spam ordinar (din ăla cu toţi destinatarii trecuţi la Bcc) prin care vrea să-și vândă spațiul de birouri nefolosit.

Ai o firma de succes si vrei sa te extinzi in Sibiu.
Noi iti oferim solutia la cheie!
Spatiu pentru filiala ta de 42 mp gata de a fi folosit!

La un pret fara concurenta!

Spatiul e situat pe soseaua Alba Iulia nr. 76 vis-à-vis de showroom-ul Bavaria Cars.

…..
Cu stima,
Viorel Munteanu

s.c. ROMANIAN LINKS s.r.l. ,
……

NOTA: In conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece: – contine datele necesare de identificare – acceptare de primire a acestui email nu va implica financiar – adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri – acest mesaj va este adresat cu scopul de a va informa.
Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea dumneavoastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs, iar daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter in viitor va rugam dati reply la acest email cu subiectul UNSUBSCRIBE.

Intr-adevar, luând în considerare strict Legea 365/2002 şi HG1308/2002, mesajul nu poate fi considerat spam, dar poate fi considerat mesaj necomercial nesolicitat si ANRCTI a primit o notificare în acest sens.
Pe de altă parte, nimic nu mă poate împiedica să cataloghez mesajul ca spam şi să-l raportez ca atare la SpamCop şi rbl.sns.ro

Viorel Munteanu susţinea extrem de convins la telefon că are dreptul să-mi trimită mesaje fără a avea acceptul meu doar fiindcă mi-a gasit adresa de mail pe un site public (asta mă face să cred că ori nu înţelege limba română, ori e doar nesimţit).

Zicea el că textul ăla din partea de jos a mesajului explică de ce nu este spam! Textul ăla e fix o frecţie şi nu are nicio valoare juridică.

În concluzie: mai ai încredere să porneşti o afacere cu oameni care nu vor să priceapă că încalcă legea ?
Proverbul cu “Cine fură azi un ou …” e perfect aplicabil şi aici.