însemnări digitale
Iulian Urban, spammerul
Am primit ieri un spam raportat -cel puțin- și de Zoso și Add:
Return-path: < informatii@asistentapentruconsumatori.ro >
Envelope-to: mail.AT.dizain.ro
Delivery-date: Fri, 25 Jul 2008 15:29:42 +0300
Received: from [82.76.214.157] (helo=mails.site) by ro1.hangarhosting.net
with esmtp (Exim 4.69) (envelope-from
< informatii@asistentapentruconsumatori.ro >) id 1KMMQX-0000qy-VK for
mail.AT.dizain.ro; Fri, 25 Jul 2008 15:29:42 +0300
Received: by mails.site (Postfix, from userid 30) id 26D9FC0252B0; Fri, 25
Jul 2008 15:33:29 +0300 (EEST)
MIME-Version: 1.0
From: “Asistenta pentru consumatori” < informatii@asistentapentruconsumatori.ro >
Subject: Informatii pentru consumatori
To: “” < mail@dizain.ro >
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Type: text/html; charset=”UTF-8″
Message-Id: < 20080725123329.26D9FC0252B0@mails.site >
Date: Fri, 25 Jul 2008 15:33:29 +0300 (EEST)
Site-ul Asistenta pentru Consumatori e păstorit de Urban și Asociații, mai precis Iulian Urban, spammerul care a primit o amendă pentru mesaje nesolicitate si două amenzi pentru prelucrarea ilegala a datelor personale. Domeniul e cumpărat în 2 iunie și are definite trei adrese IP de la care poate trimite mesaje:
Domain Name: asistentapentruconsumatori.ro
Registrar: ROSPOT SRL
Whois Server: http://whois.rotld.ro
Name Server: ns.urbannews.ro
Name Server: ns.urbansiasociatii.ro
Domain Status: ok; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> -t ANY asistentapentruconsumatori.ro
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 25061
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 6, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 0;; QUESTION SECTION:
;asistentapentruconsumatori.ro. IN ANY;; ANSWER SECTION:
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN A 82.76.214.156
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN SOA ns.urbansiasociatii.ro. office.filipnet.ro. 2008061304 86400 7200 3600000 86400
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN MX 0 asistentapentruconsumatori.ro.
asistentapentruconsumatori.ro. 14400 IN TXT “v=spf1″ “mx” “ip4:82.76.214.156″ “ip4:82.76.214.157″ “ip4:82.76.214.158″ “~all”
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN NS ns.urbannews.ro.
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN NS ns.urbansiasociatii.ro.;; AUTHORITY SECTION:
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN NS ns.urbansiasociatii.ro.
asistentapentruconsumatori.ro. 10800 IN NS ns.urbannews.ro.;; Query time: 239 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Sat Jul 26 07:09:17 2008
;; MSG SIZE rcvd: 301
Dragoș, vezi de ce merită să nu cedezi în fața jegurilor ?
| Print article | This entry was posted by gupi on July 26, 2008 at 07:13, and is filed under personal. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |




about 2 years ago
Salut.
Am si eu niste “clienti” noi. Da-mi te rog un mail cu pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa raportez spamul. In mod normal nu m-as fi agitat dar e vorba de un site stupid si vreau sa le cresc putin “costurile de productie” printr-o amenda draguta.
Am cautat mailul tau pe aici ca sa-ti dau un forward cu mailul primit dar nu l-am gasit…
Toate cele bune.
about 2 years ago
Legislatia romaneasca penalizeaza doar ‘mesajele comerciale nesolicitate’. Dacă spammerul e suficient de abil în instanță, poate scăpa de amendă. Totuși, raportarea de mesaje comerciale nesolicitate așa cum zice legea se face prin “forward as atachment” la adresa relatii_cu_publicul.AT.anrcti.ro.
Până la penalizarea legală însă, cea mai eficientă metodă este raportarea la listele negre de spammeri: http://www.spamcop.net (necesită înregistrare gratuită) și respectiv rbl.sns.ro. Odată raportat de mai multe persoane independente, spammerul va ajunge sa trimita mesajele in gol, devreme ce majoritatea furnizorilor de email filtreaza mesajele ce provin de la IP-uri listate in RBL.
about 2 years ago
Salut, Gupi
am o rugaminte la tine si anume sa ma ajuti sa-mi spui cum sa fac sa vad si eu, in cazul spam-urilor pe care le tot primesc, toate acele informatii pe care le arati tu referitoare la autorul spam-ului, IP, domeniul de care apartine etc…poate as putea sa le reclam si eu acolo unde trebuie. Scuza-ma daca pare infantila rugamintea, dar sunt inca novice in domeniu si as vrea sa ma prind si eu.
Multumesc.
SeptiS
about 2 years ago
Toate detaliile dintr-ul email pot fi dezvaluite cam asa:
- in Thunderbird: ai optiunea View > Message Source (Ctrl+U)
- In Outlook Express: dupa deschiderea mesajului, alegeti: File > Properties, alegeti tab-ul (urechea de sus) “Details” si apoi apasati butonul “Message Source”
- pe Gmail: in partea dreapta-sus a mesajului, in dreapta butonului de “Reply” este o sageata in jos (chiar inainte de butonul “Print All”; faceti click pe sageata respectiva si apoi alegeti optiunea “Show Original”
- pe Yahoo: aici n-am gasit optiunea de a vedea toata sursa mesajului, dar puteti vedea headerele (partea interesanta) astfel: in dreapta-jos-ul mesajului este un link “Show Full Headers”;
Pentru toate celelalte cazuri, va rog sa-l itrebati pe taica google ( “full message source”, “all message headers”, etc).
about 2 years ago
Multumesc, Gupi. Am e-mail pe yahoo, am incercat cum ai spus si merge. Eu ma puneam pe mesaj, dadeam clic dreapta si View Source…credeam ca asa se face, dar ma pierdeam in informatiile ce apareau. Acuma am inteles. Poate mai apelez la cunostintele tale. Mersi.
SeptiS
about 11 months ago
Inca o victima de-a lui Urban