Am primit un fax nesolicitat (fax-spam) de la nişte nesimţiţi care zic că ar fi ListaFirme.ro/
(ListFirme.ro este dezvoltat de Borg Design)

Personal nu cred că cineva de la Borg Design ar face aşa ceva cel puţin din următoarele motive (atenţie, mesajul e cam lung):

  • Fax-ul vine de la un număr ascuns;
    nu e un detaliu foarte important, am văzut multe faxuri setate necorespunzător, dar de ce şi-ar ascunde domnii de la Borg Design numărul de fax ?
  • În tot textul faxului nu există nicio dată de contact, în afara unor adrese de internet; niciun nume al vreunei persoane de contact, niciun număr de telefon sau de fax. Păi se poate domnilor ? Borg Designe o firmă serioasă, fără pată! De ce ar trimite faxuri nesemnate ?

Faxul începe cam aşa:

SOLICITARE OFERTA PRODUSE SI SERVICII

Buna ziua
Firma dumneavoastra este prezenta in baza de date a firmelor active din Romania accesibila pe www.listafirme.ro.

După autentificarea pe www.listafirme.ro am un mesaj care zice “Firma cautata nu este inregistrata in baza de date ListaFirme.” Dacă faxul era de la cine zice ca e, cineva din Borg Design ar fi ştiut de problemă (că doară abia ieri am vorbit telefonic cu o fătucă de la ei şi am semnalat problema) şi nu ar fi trimis o asemena aberaţie.

Continuăm:

Oameni de afaceri, firme si cei interesati au putut de-a lungul timpului sa va gaseasca si sa capete astfel incredere in firma dumneavoastra.

Căcat! Singurul ‘beneficiu’ pe care l-am avut de la ListaFirme.ro a fost o grămadă de mesaje nesolicitate, mesaje primite chiar şi după ce am schimbat adresa în una suficient de explicită: spam-de-la-listafirme.ro@…
Dacă vreţi un exemplu de director românesc serios şi cu rezultate imediate, acela e bizoo.ro!

Şi mai jos:

Dorim să punem la dispoziţia celor interesaţi oferta dumneavoastră, astfel încât să vă poată găsi cu uşurinţă atunci când caută un produs sau serviciu pe internet.

Pentru aceasta vom da în folosinţă două portaluri:
www.listaproduse.ro
www.listaservicii.ro

Haha, adică să-mi cresc de trei ori probabiliattea de a primi spam ? Nu mulţumesc, nu vreau aşa ceva.

În concluzie, eu nu cred că fax-spamul a fost trimis de Borg Design – ListaFirme.ro
Îmi cer scuze dacă am asociat (în mod eronat)ListaFirme.ro cu un fax-spam josnic şi sper ca domnii de la Borg Design să vină cu o explicaţie.

[faxul, în format PDF]