Domnule Iulian Urban,
încep prin a-mi cere scuze pentru apelativul “nesimţiţi” cu care am asociat Urban & Asociaţii în mesajul publicat aici în 11 martie.
De aici înainte e treaba dumneavoastră dacă le acceptaţi sau nu.

Nu îmi voi cere însă scuze pentru apelativul de spammeri pe care l-am asociat firmei Urban & Asociaţii.
În accepţiunea mea, spammer este oricine îmi trimite mesaje pe care nu i le-am solicitat. Mesajele nesolicitate îmi consumă resurse şi timp preţios, iar Urban & Asociaţii nu mi-au oferit nimic pentru a-mi capta atenţia.

Mi-aţi trimis un mesaj nesolicitat în 11 aprilie 2007, drept pentru care v-am penalizat corespunzător, cu uneltele pe care le aveam la dispoziţie în acel moment: afişarea pe acest blog şi raportarea la cele mai semnificative situri antispam: spamcop.net şi rbl.sns.ro.
(nu am mai primit mesaje nesolicitate de la dumneavoastră deoarece am privilegiul de a-mi regla filtrele antispam după cum doresc; probabil că ar fi trebuit să vă mai las, poate adunam mai multe astfel de mesaje).
Între timp au apărut din ce în ce mai multe semnale care mi-au întărit convingerea că nu am fost singurul căruia i-aţi trimis mesaje nesolicitate şi am primit cu bucurie anunţul că în sfârşit, aţi fost penalizat de ANRCTI.
Aţi început de atunci o campanie furibundă de denigrare a tuturor celor care -sub o formă sau alta- v-au criticat, omiţând sistematic să spuneţi clar şi răspicat: da, am trimis spam sau nu, nu am trimis spam. Aţi invocat alţi spammeri care nu sunt pedepsiţi sau raportaţi, aţi invocat interzicerea comentarilor la diverse alte forumuri şi aţi căutat să atacaţi personal pe aproape fiecare dintre care v-a raportat sau care a scris despre Urban & Asociaţii că sunt spammeri.
(pentru cei ce vor neapărat, faceţi copy-paste în browser: http://www.urbannews.ro/forum/index.php?showforum=90).

Ce aţi câştigat în tot acest timp ?

(şi mai sunt, îmi cer scuze că nu-i pot enumera pe toţi aici).
Notificare -cică- trimisa de Urban si Asociatii catre Hangar Hosting
Mai citesc pe forumul dumneavoastră că mi-aţi fi trimis o notificare prin care îmi cereţi să şterg anumite texte şi mesaje.
Nu am foarte multe cunoştinţe juridice, însă notificarea din cazul meu denotă o lipsă crasă de profesionalitate: cum să şterg mesaje despre Urban & Asociaţii de pe situl unei firme? Sau vreţi să cred că www.hangarhosting.net şi www.hangarhosting.info e acelaşi lucru ?

În plus, chiar dacă prin absurd aş şterge cuvintele care vă incriminează, ce faceţi cu restul ?
Google zice că sunt cam 388.000 de rezultate la căutarea “Urban Spam“. Cum le veţi şterge pe toate ?

Domnule Iulian Urban, vă dau câteva sfaturi.

Acceptaţi criticile, cereţi-vă public scuze si plătiţi amenda.
Reparaţi erorile serverelor dumneavoastră.
Cereţi un audit extern privind modalitatea de comunicare comercială pe care o practicaţi.
Haideţi cu propuneri constructive de îmbunătăţire a legilor actuale împotriva spam-ului şi iniţiaţi o dezbatere publică în acest sens.

Veţi avea mult mai mult de câştigat pe termen lung şi poate veţi reuşi să-mi câştigaţi şi respectul.

Ştefaniu Criste
Timişoara, 2008