În sfârşit, am ajuns să scriu şi despre procesatorul nostru actual, Moneybookers, cum am ajuns să-l folosim şi de ce nu mai procesăm cardurile prin DotCommerce. O să încerc să explic toate astea mai jos, mai ales că BebeF de pe Softpedia mi-a cerut detalii.

Aşadar, totul a început anul trecut, pe la începutul lunii decembrie, când DotCommerce a refuzat să ne livreze banii încasaţi dintr-o plată cu cardul, fără a aduce şi explicaţii clare asupra întârzierii. Atenţie! era vorba de un client vechi, care plătea lunar de pe acelaşi card şi care putea fi verificat foarte uşor.

Pe tot parcursul lunii decembrie am sunat aproape zilnic, încercând (fără succes) să înţelegem situaţia şi să recuperăm banii (între timp a fost lansat şi topicul de pe Softpedia, unde am văzut că nu suntem singurii păgubiţi). Pe scurt, după Anul Nou am returnat banii clientului (da, aveam banii în format electronic, dar nu fizic) şi am denunţat unilateral contractul.

Aşa că am ajuns la Moneybookers. Am deschis un cont de companie şi am aplicat pentru statutul de Merchant Account. Ca şi merchant ai o serie de facilităţi suplimentare faţă de un simplu cont, printre care folosirea API-ului, procesarea de carduri şi taxe zero la clienţi. Pentru noi, ca şi beneficiar, taxele sunt de 2% la plăţile din alt cont Moneybookers şi de 8% la procesarea de carduri. (Nu avem încă dreptul de a procesa plăţi cu cardul, până dovedim bonitatea afacerii noastre timp de aproximativ 6 luni). Taxa e aşa mare pentru că plăţile la Moneybookers sunt ireversibile. Cu alte cuvinte, în caz de chargeback valid, Moneybookers va plăti din fondurile proprii.

Pentru statutul de Merchant Account am avut de furnizat o serie de documente de firmă (copii scanate, nu trebuie traduse), precum şi acceptarea unui contract (rezonabil ca şi condiţii). După acceptarea ca Merchant (durează cam două săptămâmi), am început testele de integrare cu sistemul nostru de facturare. Partea frumoasă este că pentru teste trebuie să creezi două conturi virtuale, care îţi sunt alimentate cu bani virtuali şi care pot face tranzacţii numai între ele. Integrarea este relativ simplă, datorită API-ului simplu şi bine definit.

După integrare am dat drumul la plăţi şi totul funcţionează normal până acum.
Aşteptăm şi aprobarea de procesare de carduri (şi o reducere a taxelor, dacă se poate)